Przepis pochodzi ze starego wydania czasopisma "Ciasta Domowe".Ciasto:4 jajka1 szklanka cukru2 łyżki wody1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszkuUbić białka, dodać żółtka i cukier. Dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem, delikatnie połączyć. Ciasto wylać na dużą blachę. Piec w 180 st około 35 minut.Masa jabłkowa:1,5 kg jabłek2 dowolne galaretkicukierObrane i pokrojone jabłka podgrzewać w rondlu, gdy zaczną się rozpadać wsypać cukier wg uznania. dodać suche galaretki, podgrzewać do momentu rozpuszczenia się. Ciepłą masę jabłkową wyłożyć na przestudzony biszkopt.Masa budyniowa:1/2 litra mleka1 budyń (na 0,7 l mleka)250 g masła1 szklanka cukruPolewa:125 g masła4 czubate łyżki cukru1 łyżka wody2 łyżki kakaoUgotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć, stopniowo dodawać zimny budyń. Krem wyłożyć na wystudzoną masę jabłkową. Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, lekko wystudzić, polać na wierzch.