ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

nazwa

Wykonanie

Pierś z kurczaka obtoczona w panierce kokosowej podana w formie szaszłyków. Można podawać je na gorąco lub na zimno np. z ketchupem, sosem czosnkowym lub ulubionym dipem.
Składniki:
- 500g piersi kurczaka,
- 2 duże jajka,
- 4-5 łyżek wiórków kokosowych,
- 4 łyżki bułki tartej,
- olej do smażenia,
- sól, pieprz do smaku,
+ patyczki do szaszłyków
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Nastepnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bulkę tartą, wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierowć w jajku i w wiórkach z bułką tartą. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłozyć papierowy ręcznik, by dsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego, Kasia ; )
Źródło:http://katarzynagotuje.blogspot.com/2013/08/szaszyki-z-kurczaka-w-panierce-kokosowej.html