Wykonanie
składniki* 6
filetów śledziowych małosolnych* 4
ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1
czerwona cebulka* 3 łyżki
oliwy z oliwek*
sok z cytryny*
sól,
pieprzSposób wykonania
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie żeby nie były zbyt słone, a następnie dokładnie osuszyć i pokroić w paseczki.
Cebulkę pokroić w drobne piórka, a
ogórki w drobną kostkę.
Sałatkę meksykańską odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do odpowiedniego naczynia, dodać część soku wyciśniętego z połowy
cytryny,
pieprz oraz
oliwę, wszystko dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
pieprzem i ewentualnie
solą.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.