Wykonanie
składniki* 3 pojedyncze
filety z kurczaka* 1 średnia
czerwona papryka* 20 dag małych
pieczarek* 5-6 łyżek
śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa*
sól*
oliwa do smażenia*
kuskusSposób wykonania
Kuskus (można zastąpić
makaronem lub
ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu.Filety pokroić w paski.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski,
pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki.Na patelni rozgrzać nieco
oliwy i podsmażyć
mięso, dodać
pieczarki i podsmażać.Na koniec dodać
paprykę i wszystko razem jeszcze podsmażyć.Następnie dodać kostki smakowe, wlać nieco
wody i dusić ok. 10 min. uzupełniając
wodę.Na koniec dodać
śmietanę,
sól do smaku i jeszcze dusić 2-3 min.Podawać z
kuskusem,
ryżem lub
makaronem.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.