Wykonanie
składniki* 2 podwójne
filety z kurczakamarynata* 1/3 szklanki
oliwy* 2-3 ząbki
czosnku* 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki* 1/4 łyżeczki
ostrej papryki* 1/2 łyżeczki
curry* 1 łyżeczka
tymianku* 1 łyżeczka
ziół prowansalskich*
sól,
pieprzSposób wykonaniaFilety umyć, wysuszyć, przekroić na pół wzdłuż, a następnie na plasterki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do
oliwy. dodać również resztę składników marynaty (
sól i
pieprz według uznania), wymieszać.
Mięso włożyć do miski, wlać marynatę, dokładnie wymieszać, aby
mięso dokładnie było pokryte marynatą.Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 1 godzinę.Na patelni rozgrzać nieco
oliwy i usmażyć
mięso wrzucając na patelnię razem z marynatą.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.