Wykonanie
składniki* 1
jajko* 35 g
mąki pszennej* 30 g
cukru*
aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić
jajko, wsypać
cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa.Do masy wlać kilka kropli
aromatu waniliowego, wsypać przesianą
mąkę i delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do tortownicy (20 cm) z wyłożonym dnem papierem deo pieczenia.Piec w temp. 180 stopni przez 10-15 min , aż ciasto będzie miało złotobrązową barwę.Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce i dopiero oderwać papier do pieczenia.
Biszkopt ma wysokość ok. 1,5 cm i jest doskonały jako spód do różnych ciast.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.