ßßß Cookit - przepis na Biszkopt bez proszku do pieczenia

Biszkopt bez proszku do pieczenia

nazwa

Wykonanie

składniki
* 1 jajko
* 35 g mąki pszennej
* 30 g cukru
* aromat waniliowy 3-4 krople
Sposób wykonania
Do miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa.
Do masy wlać kilka kropli aromatu waniliowego, wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do tortownicy (20 cm) z wyłożonym dnem papierem deo pieczenia.
Piec w temp. 180 stopni przez 10-15 min , aż ciasto będzie miało złotobrązową barwę.
Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce i dopiero oderwać papier do pieczenia.
Biszkopt ma wysokość ok. 1,5 cm i jest doskonały jako spód do różnych ciast.
Beata Z
Entuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.
Źródło:http://mixsmaku.blogspot.com/2013/08/biszkopt-bez-proszku-do-pieczenia.html