Wykonanie
Świetny przepis na ciepłe dni, gdy nie chce nam się szczególnie jeść ;) Nie wymaga wiele czasu, a jak smakuje!
Pomidorki +
mozarella = połączenie idealne :D Do mojej wersji bruschetty wykorzystałam ciabattę, lecz można też użyć
bagietki, bądź
zwykłej bułki.
Składniki:1 kula
mozarelli; 2,59zł1 ciabatta; 0,99złpół opakowania
pomidorków koktajlowych; 1,50zł
oliwaoreganoKoszt: ok. 5,30złCzas przygotowania: ok. 15 min.Przygotowanie:1.Zaczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni i włożenia przekrojonej ciabatty do opieczenia na 3 min. z każdej strony. W tym czasie myjemy i przekrawamy
pomidorki na połówki.
2.
Mozarellę kroimy w plastry.
3. Ciabatty wyciągamy z piekarnika i skrapiamy odrobiną
oliwy z oliwek.
4. Układamy
mozarellę, na niej kładziemy
pomidorki, posypujemy
oregano. Wkładamy do piekarnika aż do rozpuszczenia
sera.
5. Gotowe, smacznego!
pics by me
~~Dzisiaj wystartował również fun
page naszego bloga ;)https://www.facebook.com/KuchniaPoStudenckuZapraszam do lajkowania ;]