Wykonanie
Dzisiaj na obiad były chrupiące placuszki ziemniaczano -
cukiniowe. Chciałam zrobić więcej zdjęć, ale niestety zniknęły ze stołu w tak błyskawicznym czasie, że po prostu nie zdążyłam i zostało się tylko to zrobione szybciorem w kuchni :D Jeśli macie dzieci nie jedzące warzyw, to chyba jeden z najłatwiejszych sposobów na dodanie
cukinii do ich diety . W plackach jest nie do wykrycia a i
smakowo nic się nie zmienia. Nie zapomnijcie o obraniu
cukinii ze skórki i dodaniu
cebuli :)SKŁADNIKI2
cukinie1 kg
ziemniaków2
jajka3 łyżki
mąki1 nieduża
cebulasólolej arachidowy do smażeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAObrać ze skórki
ziemniaki,
cukinię,
cebulę.
Zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub przy pomocy robota kuchennego, następnie przez sitko odcedzić nadmiar płynów.
Dodać
jajka,
mąkę,
sól do smaku i dokładnie wymieszać.
Na rozgrzanej patelni z niedużą ilością
oleju arachidowego smażyć cienkie placuszki przez około 4 minuty z każdej strony na rumiano.
SMACZNEGO :)