SKLADNIKI2 okrągłe cukinie50g kiełbasy2 łyżki tartego żółtego sera ( np Parmezan)Ząbek czosnkuświeża bazyliaoliwa z oliwekSPOSÓB PRZYGOTOWANIAOdciąć końcówkę cukinii zachowując cześć z łodygi ( jak na zdjęciu ) i wydrażyć środek.Na patelni podsmażyć na 1 łyżce oliwy z oliwek ,kiełbasę i wydrążony miąższ cukinii. Przełożyć całość do miseczki a następnie dodać starty ser, jajko, szczyptę soli , listek świeżej bazylii.Wypełnić nadzieniem cukinie i za pomocą wykałaczki połączyć "kapelusz" z cukinią .Do szybkowaru dodać ząbek czosnku , 1 łyżkę oleju z oliwek, 1 szklankę wody, szczyptę soli oraz wcześniej przygotowane cukinie .Zamknąć szybkowar i gotować przez 10 minut od momentu pierwszego ujścia pary.SMACZNEGO :)