Wykonanie
Pomimo że majówka nie zapowiada się tak pięknie, jakby się chciało, to wiosenna atmosfera może zagościć przynajmniej na
stole. W tym
poście zapraszam na pyszny i lekki sernik, który dodatkowo jest super szybki i prosty w wykonaniu. Podany ze świeżymi
truskawkami stanowi idealne połączenie. Although the weather during the current spring break isn't as beautiful as we all would want it to be, there is actually a way to bring spring into our homes. In this blog post I would like to show you how to
make a delicious, light cheesecake, which is really quick and simple to
make.
Przepis na blachę o średnicy 30 cm.SKŁADNIKI:1 kg
sera na sernik9
jajek210 g
cukru10g
cukru waniliowego50 g
masła3 łyżki
mąki pszennej1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczeniastarta
skórka z cytrynySPOSÓB WYKONANIA:
Białka oddzielić od
żółtek.Do
żółtek dodać
cukier,
cukier waniliowy oraz
skórkę z cytryny. Ubić mikserem na gładką masę.
Masło roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodać
ser,
mąki oraz
proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać
Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z resztą składników.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia bądź wysmarować
masłem i obsypać
bułką tartą.Sernik wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec 20-25 minut.Uwaga! Sernik pieczemy w kąpieli
wodnej .Po upływie wyznaczonego czasu, wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik na około pół godziny.•••The recipe is for a 30 cm
cake tin (a diameter of 12 inches).INGRIDIENTS:1 kg cream cheese9 eggs210 g sugar10g vanilla sugar50 g butter3 spoons of wheat
flour1 spoon of potate
flour1 teaspoon of baking
sodagrated lemon peelMETHOD:Separate yolks from whites.Put yolks, vanilla sugar, sugar, and lemon peel into a bowl. Beat them all together until smooth.Melt the butter and wait for it to cool slightly. Add it into the bowl.Add cheese, both flours and baking
soda into the bowl. Mix everything thoroughly.Beat the egg whites until stiff and add them to the rest of the ingridients.Put baking paper in the
cake tin or smear it with butter and sprinkle with
flour.
Pour the cheesecake into a
cake form and put it into the oven preheated to 170°C (340°F) for 30 minutes. After 30 minutes reduce the temperature to 150°C (300°F) and bake it for 20-25 minutes.It is highly important to bake the cheesecake in a water bath .When finished, turn off the oven, Keep the cheesecake in the oven for about 30 minutes to cool slightly.