ßßß
Przepis na blachę o średnicy 30 cm.SKŁADNIKI:1 kg sera na sernik9 jajek210 g cukru10g cukru waniliowego50 g masła3 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniastarta skórka z cytrynySPOSÓB WYKONANIA:Białka oddzielić od żółtek.Do żółtek dodać cukier, cukier waniliowy oraz skórkę z cytryny. Ubić mikserem na gładką masę.Masło roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodać ser, mąki oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaćBiałka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z resztą składników.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia bądź wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.Sernik wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec 20-25 minut.Uwaga! Sernik pieczemy w kąpieli wodnej .Po upływie wyznaczonego czasu, wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik na około pół godziny.•••The recipe is for a 30 cm cake tin (a diameter of 12 inches).INGRIDIENTS:1 kg cream cheese9 eggs210 g sugar10g vanilla sugar50 g butter3 spoons of wheat flour1 spoon of potate flour1 teaspoon of baking sodagrated lemon peelMETHOD:Separate yolks from whites.Put yolks, vanilla sugar, sugar, and lemon peel into a bowl. Beat them all together until smooth.Melt the butter and wait for it to cool slightly. Add it into the bowl.Add cheese, both flours and baking soda into the bowl. Mix everything thoroughly.Beat the egg whites until stiff and add them to the rest of the ingridients.Put baking paper in the cake tin or smear it with butter and sprinkle with flour.Pour the cheesecake into a cake form and put it into the oven preheated to 170°C (340°F) for 30 minutes. After 30 minutes reduce the temperature to 150°C (300°F) and bake it for 20-25 minutes.It is highly important to bake the cheesecake in a water bath .When finished, turn off the oven, Keep the cheesecake in the oven for about 30 minutes to cool slightly.