Wykonanie
Wiem, że znaczna część społeczeństwa stroni od
kiełków w obawie przed tym, że zamienią się w króliczki ;) Gwarantuję, że nic takiego nie będzie miało miejsca!
Kiełki są nie tylko zdrowe, ale i smaczne!
Kiełki posiadają mnóstwo witamin (B, E, K, PP), fosforu, magnezu, wapnia, potasu, beta-karotenu,
białka i kwasów omega-3. Są bogate w błonnik, a ubogie w kalorie. Obniżają też poziom cholesterolu, chronią nas przed wpływem wolnych rodników, zapobiegają miażdżycy i nowotworom. Wpływają pozytywnie na cerę, paznokcie, włosy, zęby, kości i przede wszystkim- na dobre samopoczucie :)- główka
sałaty masłowej lub zwykłej- garść
kiełków- 2 łyżki
ziaren słonecznika- 2 łyżki
siemienia lnianego- 2 łyżki pestek dyni- 1 łyżka
oliwy z oliwek- 1 łyżeczka
octu-
bazylia,
pieprz- 1
gruszkaSałatę i
kiełki umyj i osusz.
Gruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. W szklance wymieszaj:
oliwę,
ocet,
przyprawy. Wszystkie składniki (razem z ziarnami) przełóż do miski i wymieszaj. Podawaj z grzankami lub
ciemnym pieczywem.Smacznego!El Vi