Wykonanie
Chrupiące i dietetyczne
ciasteczka nie zawierające tłuszczu. Smaczne z
kubkiem zimnego
mleka na śniadanie.Składniki:7 łyżek
płatków owsianych,7 łyżek
otrębów pszennych,7 łyżek
otrębów żytnich2 łyżki
zarodków pszennychJajko50 g
cukru trzcinowego90 g
musu jabłkowego2 łyżki
soku jabłkowego3 łyżki
słonecznikałyżeczka
proszku do pieczeniaJajko rozbić.
Białko ubić na pianę, dodać
cukier i
żółtko i zmiksować. Dodać mus,
sok jabłkowy,
płatki,
otręby,
zarodki pszenne i
proszek do pieczenia. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, formować łyżką nieduże
ciasteczka. Piec w temp. 180st. ok. 10-12 minut, do złotego koloru
ciastek.
W wersji mniej dietetycznej, jednak nadal zdrowej można połowę
ciasteczka zanurzyć w rozpuszczonej gorzkiej
czekoladzie .Aga