Wykonanie
Proste, mocno
czekoladowe ciasteczka.
Ciasteczka są miękkie w środku a z wierzchu tworzy się chrupka i popękana skorupka, która
daje też przyjemny efekt wizualny. Polecam:) Inspirację znalazłam w Miętowej kuchni .
Składniki (na około 40
ciasteczek):1 i 1/3 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
kakao1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli120g miękkiego
masła1 szklanka
cukru (dałam 3/4)2
jajka1 łyżka
jogurtu naturalnegoDodatkowo:1 szklanka
cukru pudruWszystkie składniki zagnieść, połączyć i uformować kulę. Schłodzić w lodówce przez około 30min. Po tym czasie formować kule wielkości
orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć. Piec w temp. 180st. C przez około 15-20min.Smacznego:)