Wykonanie
Bardzo smaczny wypiek z wykorzystaniem przygotowanego wcześniej
pure z dyni.Inspiracja: Gotowanie cieszySkładniki:1 i 2/3 szkl
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody1/3 łyżeczki
soliszczypta
gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki
cynamonu1/4 szkl
maślanki1/2 szkl
brązowego cukru1
jajko3/4 szkl
pure z dyni (klik)1/3 szkl
olejuCynamonowa skorupka:1/2 szkl
cukru1 łyżeczka
przyprawy do piernika1/2 łyżeczki
cynamonu50 g
masła stopionegoJak przy większości muffinek mieszamy składniki suche w jednym pojemniku, w drugim mokre. Łączymy wszystko razem i nakładamy do papilotek.Piec w temp. 190st. C przez około 20-25min. Wystudzić 10min. Następnie moczyć wierzch muffinek w
maśle a następnie obtoczyć w mieszance
cukrowo-piernikowej. Odstawić do całkowitego wystudzenia.Smacznego:)