ßßß
 
            
         Inspiracja: Kafeteria.pl autorka DosiaSkładniki ułożyć warstwowo:2 szklanki mąki60g pokruszonych drożdży4 jajka - roztrzepane1 szklanka cukru (dałam niecałe 3/4szkl) - najlepiej wymieszany z jajkami3/4 szklanki oleju1 szklanka mleka2 szklanki mąkiszczypta soliDodatkowo:owoce3 łyżki oleju1 szklanka mąki3 łyżki cukru pudruMiskę ze składnikami przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 2 godziny (u mnie stało ponad 3). Po tym czasie wymieszać składniki i przełożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. Ułożyć owoce dość gęsto by ciasto nie przytłoczyło ich gdy urośnie.Przygotować kruszonkę: rozgrzać na patelni olej, dodać mąkę, cukier, wymieszać - nie podgrzewać. Posypać kruszonką przygotowane ciasto z owocami. Piec w temp. 170st. C około 50min.Smacznego:)
Inspiracja: Kafeteria.pl autorka DosiaSkładniki ułożyć warstwowo:2 szklanki mąki60g pokruszonych drożdży4 jajka - roztrzepane1 szklanka cukru (dałam niecałe 3/4szkl) - najlepiej wymieszany z jajkami3/4 szklanki oleju1 szklanka mleka2 szklanki mąkiszczypta soliDodatkowo:owoce3 łyżki oleju1 szklanka mąki3 łyżki cukru pudruMiskę ze składnikami przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 2 godziny (u mnie stało ponad 3). Po tym czasie wymieszać składniki i przełożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. Ułożyć owoce dość gęsto by ciasto nie przytłoczyło ich gdy urośnie.Przygotować kruszonkę: rozgrzać na patelni olej, dodać mąkę, cukier, wymieszać - nie podgrzewać. Posypać kruszonką przygotowane ciasto z owocami. Piec w temp. 170st. C około 50min.Smacznego:)