Wykonanie
Od ostatniego wpisu o biscotti minęło za dużo czasu, miałam potrzebę znów przywołać te wspaniałe
ciasteczka. Tym razem smak kształtują
migdały i
skórka z cytryny. Polecam:)Inspiracja na pełnoziarniste i z owsianą
mąką od Płoszańskiej .
Składniki:4
jajka200 g
cukru2,5 szklanki
mąki pełnoziarnistej1 łyżeczka
proszku do pieczenia200 g
płatków owsianych- zmielonych lub zmiksowanych100 g
migdałówskórka otarta z 1
cytrynyWymieszać wszystkie składniki. Dodać
bakalie. Uformować podłużny bochenek o długości około 20cm.Ułożyć na blaszce, oprószyć
mąką. Piec w temp. 175st. C około 25min. Po wystygnięciu pokroić na kromki o grubości około 1cm (kroić na ukos). Ułożyć na blaszce i zapiekać w temp 180st. C przez około 15min (przewracając na drugą stronę w połowie tego czasu:)Smacznego:)