Wykonanie
Danie to robi się błyskawicznie. Jest bardzo proste i smaczne. I dedykowane specjalnie dla Izabelas, która zażyczyła sobie coś włoskiego z
owocami morza.Składniki (na 2 porcje):
300 g
makaronu spaghetti,30 dkg
krewetek królewskich,1 suszona
papryczka chilli,1-2 ząbki
czosnku,kilka
suszonych pomidorów,chlust białego
wytrawnego wina,pęczek
natki pietruszki,sol,
pieprz,
oliwa,
masło.Przygotowanie:Ugotować w słonej wodzie
makaron al dente. Kiedy
makaron się gotuje podsmażyć na
oliwie i
maśle paprykę chilli, dodać
czosnek pokrojony w kosteczk ę,
potem krewetki i
suszone pomidory. Chwilę smażyć, podlać
winem. Doprawić
solą i
pieprzem. Na koniec wrzucić pokrojoną
natkę pietruszki. Po wyciągnięciu z
wody makaronu nie płukać
wodą tylko wrzucić na patelnię z
krewetkami. Wymieszać.