Ostały mi się w domu 2 figi i pamiętałam, że gdzieś widziałam zapieczone z kozim serem. Znalazłam je u dziewczyn na blogu burczymiwbrzuchu tutaj . Przekąska smakuje wybornie:-)) W sam raz na jesienne chłody. Pachnie miodem i rozmarynem, a dodatek czekoladowego balsamico przełamuje słodyczowoców. Chyba zaraz idę wstawię kolejna porcję:-))Składniki:2 figi,2 krążki twarogowego serka koziego,gałązka świeżego rozmarynu,1 łyżka miodu,czekoladowyocet balsamiczny.Przygotowanie:Figi ponacinać na krzyż, ale nie do końca. W nacięcia włożyć po plasterku serka, posypać igiełkami rozmarynu i polać miodem. Wstawić dosłownie na 5 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika z funkcją opiekacza. Po zapieczeniu polać czekoladowymoctem balsamicznym. Niebo w gębie:-)