Wykonanie
Wspomnienia o
paście jajecznej przywołują smaki mojego dzieciństwa. Dość odległego, bo kiedy byłam starszym dzieckiem, to mama już jej nie robiła.W naszym domu pasta gości dość często, bo oboje z Mężem bardzo ją lubimy. Kiedy jest ktoś u nas na śniadaniu, a mój kochany Mąż pomaga mi w jego przygotowaniu, to robi właśnie tą pastę. Robi się ją bardzo prosto, więc każdy mąż powinien sobie poradzić ;)
Pasta JajecznaSkładniki:8
jajekok 80 g
sera żółtego (najlepiej takiego o nieintensywnym smaku)
szczypiorek (wedle uznania - ja lubię dużo)2 - 3 łyżki
majonezusól,
pieprz; do smaku
Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj posiekany
szczypiorek i starty
żółty ser.
Dodaj
majonez i dopraw
solą oraz
pieprzem.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny