ßßß
Składniki:600 g kapusty kiszonej3 ziarna ziela angielskiegolistek laurowy1 duża lub 2 małe cebule (około 200 g)2 łyżki masła600 g pieczarek4 łyżki ketchupuświeżo mielony pieprz, sól; do smakunaleśniki z tego przepisuPanierka:1 - 2 jajka2 - 4 łyżki mlekasól, świeżo mielony pieprzbułka tartaCebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
Kapustę, ziele angielskie i liść laurowy zalej wodą i obgotuj. Kapustę dokładnie odsącz i pokrój
Pieczarki zetrzyj na tarce i włóż do dużego garnka razem z kapustą i zeszkloną cebulą. Dodaj 4 łyżki ketchupu, dopraw solą i pieprzem, duś przez 15 - 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj aż cała woda odparuje. Jeśli trzeba dopraw jeszcze solą i pieprzem.
Usmaż naleśniki z tego przepisu.Nakładaj farsz na naleśniki, składaj boki do środka i zawijaj w rulon, tak jak na zdjęciu.
W misce roztrzep jajka, dodaj mleko, sól i pieprz. Zawinięte krokiety maczaj najpierw w jajku, a potem obtocz w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
SMACZNEGO!




źródło: przepis własny