Dietetyczna tarta, która jak na niskokaloryczne danie jest bardzo smaczna. Na pewno zagości na naszym stole jeszcze nie raz i nie koniecznie tylko wtedy, kiedy będziemy się odchudzać. Do tego zrobienie tej tarty zajmuje niewiele czasu.Jako przekąska starczy dla czterech osób. Jako danie główne dla dwóch. Można jeść na ciepło i na zimno.Składniki:2 polędwiczki z kurczaka400 g kalafiora3 jajkagarść startego żółtego sera (na diecie najlepiej light)1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej1/8 łyżeczki białego pieprzu1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka curry1 łyżeczka słodkiej paprykiPolędwiczki pokrój w kostkę. Jedną obtocz w curry, a drugą w papryce. Odstaw.Kalafior podziel na różyczki i ugotuj na parze. Przełóż do miski i ugnieć tłuczkiem.Dodaj mięso, jajka, ser, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Gotową masę przełóż do formy o średnicy 21cm i piecz w 200°C przez 50-60 minut.SMACZNEGO!