Jedno z moich ulubionych ciast. Wdzięczne przy każdej okazji i daje wiele możliwości. Nadzienie może być takie, jakie tylko sobie aktualnie zażyczymy.SKŁADNIKI:4 jajka1 łyżka zimnej wody1/2 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamarmolada truskawkowa50g śmietanki 30%serekmascarponeBiałka oddzielić od żółtek i ubić z 1 łyżką wody dodając systematycznie cukier i cukier waniliowy. Ciągle ubijać, aż powstanie gęsta piana. Następnie dodawać po 1 żółtku ciągle mieszając. Mąki przesiać i wymieszane z proszkiem do pieczenia wsypać stopniowo do naszej masy. Następnie masę przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-15 minut. Gdy ciasto będzie już upieczone przełożyć je na wilgotny ręczniczek papierem do pieczenia ku górze. Przykryć również wilgotnym ręczniczkiem i pozostawić do wystygnięcia. Serekmascarpone rozetrzeć, dodać 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki cukru waniliowego i śmietankę . Dokładnie połączyć w jedną masę. Ciasto posmarować kremem i w kilku miejscach marmoladątruskawkową. Zrolować ciasto i mocno docisnąć. Roladę można polać polewą o ulubionym smaku lub posypać cukrem pudrem.