Babka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste.Do przygotowania ciasta potrzebujemy:- 250 ml mleka roślinnego- 50 g oleju roślinnego- 100g mąki gryczanej- 200g mąki z migdałów- proszek do pieczenia- 1 banan- sok z cytryny- 50 g cukru- 1 łyżeczka cynamonu- 2 łyżki mąki z ciecierzycyOpcjonalnie: jagody lub inne owoceMleko z olejem i cukrem zagotować po czym o studzić. Obydwie m ąki przesiać, dodać proszek, cynamon i płynne składniki. Banana rozdusić widelcem, skropić cytryną i wymieszać z resztą ciasta. Na sam koniec dodać jagody.Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut.