ßßß
 
            
         FAZA PIERWSZA - ZUPA- 1 bażanta (wcześniej oskubanego i oczyszczonego)- włoszczyznę- opcjonalnie (dwie gałązki rozmarynu)Z bażanta i włoszczyzny ugotowac rosół, tak jak standardowy rosół, który zawsze gotujemy.Wiadomo, bażant nie jest powszechnym mięsem, śmiało zastąpcie go kurą lub innym mięsem.Polecam dodanie rozmarynu - świetnie podkręca smak zupy!FAZA DRUGA - KLUSECZKI- 1 szklanka mąki- 1 jajko- 1 szklanka mleka- sól, pieprz- garść posiekanej bazyli i rozmarynuDo miski wsypać mąką, przyprawy, wlać mleko i wbić jajko. Całość wymieszać łyżką aby nie powstały grudki (w ostateczności pomógł mi w tym blender). Rosół podgrzać i gdy będzie gorący za pomocą dwóch łyżek lub sitka dodawać ciasto na kluseczki. Gdy wypłyną na wierzch gotowac ok 2 minuty.
FAZA PIERWSZA - ZUPA- 1 bażanta (wcześniej oskubanego i oczyszczonego)- włoszczyznę- opcjonalnie (dwie gałązki rozmarynu)Z bażanta i włoszczyzny ugotowac rosół, tak jak standardowy rosół, który zawsze gotujemy.Wiadomo, bażant nie jest powszechnym mięsem, śmiało zastąpcie go kurą lub innym mięsem.Polecam dodanie rozmarynu - świetnie podkręca smak zupy!FAZA DRUGA - KLUSECZKI- 1 szklanka mąki- 1 jajko- 1 szklanka mleka- sól, pieprz- garść posiekanej bazyli i rozmarynuDo miski wsypać mąką, przyprawy, wlać mleko i wbić jajko. Całość wymieszać łyżką aby nie powstały grudki (w ostateczności pomógł mi w tym blender). Rosół podgrzać i gdy będzie gorący za pomocą dwóch łyżek lub sitka dodawać ciasto na kluseczki. Gdy wypłyną na wierzch gotowac ok 2 minuty.

