ßßß
Cookit - przepis na Wegańska pasta z bakłażana (bez glutenu, bez laktozy)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wegańska pasta z bakłażana (bez glutenu, bez laktozy)
Składniki
Bakłażan
Cebula
Zioła
Sól
Pieprz
Orzech włoski
Migdały
Kasza jaglana
Kasza kuskus
Wykonanie
potrzebujemy:- 1
bakłażana
- 1/2
cebuli
-
zioła
-
sól
-
pieprz
- nasiona lnu- kilka
orzechów włoskich
- łyżkę mielonych
migdałów
- opcjonalnie:
kaszę jaglaną
lub
kuskus
Bakłażana
pokroić na drobne kawałki, umyć i na ok. 10 minut namoczyć w wodzie z
solą
.Przepłukać.Rozgrzać patelnię.
Cebulę
pokroić w drobną kostkę i chwilę podsmażyć (nie dodawałam tłuszczu).Dorzucić
bakłażana
, odrobinę
wody
i gotować do miękkości.Nadmiar
wody
usunąć.W osobnym naczyniu przygotować mieszankę do zmielenia:
orzechy włoskie
,
migdały
, len.Jeżeli jesteście uczuleni na
orzechy
świetnie sprawdzi się wcześniej ugotowana
kasza jaglana
lub
kuskus
.
Bakłażany
zmiksować z sypkimi składnikami.Przyprawić
solą
,
pieprzem
i
ziołami
.Ja moją pastę podzieliłam an dwie części.Jedną doprawiłam
czosnkiem
a drugą
płatkami
chilli
.
Źródło:
http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2014/11/weganska-pasta-z-bakazana-bez-glutenu.html
Przepisy powiązane
Makaron z sosem bakłażanowo-migdałowym
Makaron z sosem bakłażanowo-migdałowym
Makaron z sosem bakłażanowo-migdałowym
Makaron z sosem bakłażanowo-migdałowym
Makaron z sosem bakłażanowo-migdałowym
Składniki powiązane (0)