Wykonanie
Uwielbiam kiedy przygotowane przeze mnie potrawy wywołują uczucia i cieszą oczy moich najbliższych, stąd też na dobry początek dnia zafundowałam na śniadanie
parówkę w kształcie
serca razem z
jajkiem. Uśmiech ukochanej osoby - bezcenny :)
Składniki:-
parówka-
jajko-
szczypiorek- świeży
ogórek-
rzodkiewka-
szczypiorekPrzygotowanie:
1.
Parówkę obieramy z folii i przecinamy prawie całą na pół. Zwijamy na zewnątrz i spinamy wykałaczką powstanie nam w ten sposób kształt
serca.2. Na patelni rozgrzewamy
olej i obsmażamy
parówkę z każdej strony, następnie wlewamy w sam środek rozbełtane
jajko. Solimy,
pieprzymy i czekamy, aż całkowicie się zetnie na małym ogniu.
Parówkę profilaktycznie szybko po wlaniu
jajka należy docisnąć do patelni, żeby
jajko nam nie wypłynęło.3. Myjemy i kroimy
ogórka i
rzodkiewkę w talarki. Posypujemy
szczypiorkiem układamy na talerzu obok
parówkę z
jajkiem. Pyszne i proste śniadanie gotowe.SMACZNEGO