Nie ma to jak porządny kawał mięcha…Polecam pyszne było takie mięsko… nasze tradycyjne smaki z lubczykiemW dodatku wybornie smakuje i na ciepło i na zimno zamiast wędliny.Składniki:udziec z indyka 1,6 kg (u mnie dwa duże udźce)liść lubczyku 30 sztczosnek 3 ząbkimięta liście 2 sztestragon 2 łyżkisos balsamiczny 3 łyżkiocet balsamiczny 4 łyżkisól do smakuolej 2 łyżkiPrzygotowanie:Udźce z indyka umyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Umyć liście lubczyku oraz mięty a następnie drobno posiekać. Wymieszać razem ocet, sos balsamiczny i oliwę.Zasypać mięso zielonymi liśćmi oraz estragonem. Obficie skropić olejem z dodatkami, posolić a potem wstawić do lodówki na 6 godzin. Od czasu do czasu obracać mięso i nacierać marynatą.Piec w temperaturze ok 180 stopni przez 1, 5 godziny (z termoobiegiem).