Wykonanie
![](/Data/Images/gotowanie-jest-latwe.blogspot.com\2015_slash_09_slash_zupa-mleczna-kluski-z-dynia/l/1356296420.JPG)
![](/Data/Images/gotowanie-jest-latwe.blogspot.com\2015_slash_09_slash_zupa-mleczna-kluski-z-dynia/l/-840596112.JPG)
1 szkl
mąki1
jajkosólwoda400 g dyni1 litr
mlekaDynię pokroić w kostkę, zalać
wodą i ugotować do miękkości, dolać
mleko i zagotować, w tym czasie zagnieść ciasto z
mąki jajka soli i odrobiny
wody. Rozwałkować cienko i poskubać palcami na małe kluseczki. Wrzucić na gotujące się
mleko. Zagotować, zdjąć z ognia, posolić.
![](/Data/Images/gotowanie-jest-latwe.blogspot.com\2015_slash_09_slash_zupa-mleczna-kluski-z-dynia/l/1591864141.JPG)
![](/Data/Images/gotowanie-jest-latwe.blogspot.com\2015_slash_09_slash_zupa-mleczna-kluski-z-dynia/l/1209434774.JPG)
![](/Data/Images/gotowanie-jest-latwe.blogspot.com\2015_slash_09_slash_zupa-mleczna-kluski-z-dynia/l/896251155.JPG)
Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisówhttps://www.facebook.com/groups/kresowiacy/