ßßß Cookit - przepis na Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

nazwa

Wykonanie

600 g żeberek w jednym kawałku
pół szkl wina czerwonego
2 łyżki miodu
1 cebula
3 ząbki czosnku
mięta
lubczyk
chili
sól
pieprz
1 łyżka smalcu
Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć żeberka przysmażyć z obu stron, dodać posiekany czosnek i cebulę, po ok 2 min podlać winem, dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody.
Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką.
Opublikowany w
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/zeberka-w-winie-i-miodzie-z-mieta-i.html