ßßß
Cookit - przepis na Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem
Składniki
Żeberka
Czerwone wino
Miód
Cebula
Czosnek
Mięta
Lubczyk
Chili
Sól
Pieprz
Smalec
Wykonanie
600 g
żeberek
w jednym kawałkupół szkl
wina czerwonego
2 łyżki
miodu
1
cebula
3 ząbki
czosnku
mięta
lubczyk
chili
sól
pieprz
1 łyżka
smalcu
Żeberka
umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać
smalec
, włożyć
żeberka
przysmażyć z obu stron, dodać posiekany
czosnek
i
cebulę
, po ok 2 min podlać
winem
, dodać
miód
i
przyprawy
do smaku. Dolać pół szkl
wody
lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać
wody
.
Żeberka
podawać z
ziemniakami
puree lub pieczonymi i
sałatką
.
Opublikowany w
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/zeberka-w-winie-i-miodzie-z-mieta-i.html
Przepisy powiązane
Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie
ŻEBERKA nie tylko w miodzie....
Gęsie pipki według Balbiny Przepiórko
Polędwiczki wieprzowe z figami
Żeberka miodowo-musztardowe
Składniki powiązane (0)