ßßß

pół dyni piżmowej200 g kurczaka pieczonegogarść żurawiny1 cebula2 ząbki czosnkuzielone liście pora usiekane ok 4 łyżkioreganoszczypta lubczykuchili w płatkachsólpieprzprzyprawa Biryani masala Skworcu 1 łyżeczka2 łyżki oliwy1 szkl ryżuDynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki.W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać mięso , dynię i resztę składników.Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze wody by risotto nie było suche.posypać natką pietruszki.

Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni.