1 litr malin1 jogurt naturalny 370 g0,5 szkl cukru3 łyżeczki żelatynywarstwa biała1 kostka sera białego 250 g3/4 szkl mleka0,5 szkl cukrucukier waniliowy3 łyżeczki żelatynymaliny i listki mięty do dekoracjiŻelatynę do pierwszej warstwy rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Maliny z jogurtem i cukrem dobrze zmiksować, dodać żelatynę i wylać do formy.Drugą warstwę przygotować podobnie. Najpierw rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 1/4 szkl wody. Ser z cukrem i mlekiem zmiksować blenderem , odlać 1/ 3 szklanki białej masy. Do reszty dodać żelatynę i wylać do formy.Po zastudzeniu deser wyjąć z formy, w odrobinie wody rozpuścić ostatnią łyżeczkę żelatyny i wymieszać z pozostawioną białą masą serową.. Udekorować jak babkę dekoruje się czekoladą tak tu deser białą masą serową która za chwilkę zastygnie i od razu ułożyć maliny i listki mięty.Opublikowany w