ßßß Cookit - przepis na Tort jogurtowy z malinami

Tort jogurtowy z malinami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
herbatniki 150 gramów
masło 100 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
maliny 350 gramów
jogurt naturalny 1 litrów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 250 gramów
listki mięty według uznania
Wykonanie:
Pokruszone herbatniki zagnieść z roztopionym masłem i masą wyłożyć dno średniej tortownicy, wstawić na 30 minut do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Zmiksować 150g oczyszczonych malin. Jogurt wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym i połączyć ze zmiksowanymi malinami. Żelatynę wymieszać z odrobina kremu jogurtowego, a potem z pozostałym kremem. Do tężejącego kremu dodać 100g oczyszczonych malin i połączyć z ubitą śmietaną. Krem wyłożyć na spód ciasta, wygładzić i wstawić na 2h do lodówki. Tort pokroić na duże kawałki, udekorować pozostałymi malinami oraz listkami mięty. Podawać z bitą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8990/Tort-jogurtowy-z-malinami