Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
herbatniki 150 gramów
masło 100 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
maliny 350 gramów
jogurt naturalny 1 litrów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 250 gramówlistki
mięty według uznaniaWykonanie:Pokruszone
herbatniki zagnieść z roztopionym
masłem i masą wyłożyć dno średniej tortownicy, wstawić na 30 minut do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Zmiksować 150g oczyszczonych
malin.
Jogurt wymieszać z
cukrem i
cukrem waniliowym i połączyć ze zmiksowanymi
malinami.
Żelatynę wymieszać z odrobina kremu
jogurtowego, a
potem z pozostałym kremem. Do tężejącego kremu dodać 100g oczyszczonych
malin i połączyć z ubitą
śmietaną. Krem wyłożyć na spód ciasta, wygładzić i wstawić na 2h do lodówki. Tort pokroić na duże kawałki, udekorować pozostałymi
malinami oraz listkami
mięty. Podawać z
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: