ßßß


400 g wątróbki wieprzowej1 cebula1 pomidor1 jabłko1 łyżka suszonych ogórków kiszonychsólpieprzszczypta papryki słodkiej2 łyżki mąkitłuszcz do smażenia
Wątróbkę pokroić na plastry, posolić, oprószyć papryką i pieprzem i odrobiną ogórków suszonych.Jabłko i cebulę poroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić najpierw cebulę, potem oddzielnie jabłko w plastrach. Mąkę wysypać na talerzyk, panierować wątróbkę i usmażyć na wolnym ogniu po 3 min z obu stron. Po odwróceniu przykryć jabłkiem, cebulką, osypać resztą ogórka kiszonego suszonego, pokroić pomidora na plasterki i ułożyć na wierzch, posolić delikatnie i posypać pieprzem do smaku. Chwilę potrzymać jeszcze pod przykryciem, następnie całość zsunąć na talerz.Podać z ziemniaczkami z wody posypanymi koperkiem.