Z wielką przyjemnością podjęłam się testować wina Celebro .Bardzo często Używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.Indyk przygotowany jako dodatek do makaronu z winem białym Francuskim CelebroDo duszenia mięsawino białe Francuskie Celebro oraz dla wzmocnienia smaku lampka wina do obiadu.Klub Celebrohttps://www.facebook.com/KlubCelebro300 g udźca z indykapół cebulikawałek fenkułu ok 100 gsólpieprz1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiemszczypta suszonej papryczki chilipół szkl wina białego Celebromakaron kolorowyMięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, posypać przyprawami i odstawić.Na patelni rozgrzać łyzkę tłuszczu, włozyć mięso i przyrumienić, dodać pokrojoną cebulę i fenkuł.Smażyć chwilę po czym podlać winem i dusić, w międzyczasie można jeszcze podlać winem lub odrobiną wody.Ugotować makaron, odcedzić i przepłukać, dodać do duszonego mięsa z fenkułem i wymieszać.Do obiadu podać lampkę wina białego Celebro