ßßß Cookit - przepis na Pierogi z soją i mięsem

Pierogi z soją i mięsem

nazwa

Wykonanie

900 g maki
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
600 ml wrzątku
nadzienie;
300 g suchej soi
2 udka
2 marchewki
cebula
pietruszka
300 g ugotowanych ziemniaków
sól
pieprz
1 jajka
2 łyżki oleju
Soję uprzednio namoczyć na ok 12 godzin. Ugotować i pozostawić jeszcze na godzinę w wodzie. Odcedzić. Udka wraz z włoszczyzną ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Udka i warzywa wyjąć ( rosół przyda się do zup) Mięso oddzielić od kości. Wszystkie składniki zmielić wraz z warzywami i ziemniakami, doprawić do smaku solą pieprzem, dodać olej i jajka, dobrze wymieszać.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej , zalać wrzątkiem, wymieszać i po lekkim przestudzeniu zagnieść ciasto.
Wałkować cienko wykrawać krążki i lepić pierogi.
Pierogi z soją najlepiej smakują ze skwarkami
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/05/pierogi-z-soja-i-miesem.html