ßßß
Cookit - przepis na Risotto z udkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Risotto z udkami
Składniki
Ryż
Fasola szparagowa
Pomidor
Marchew
Cebula
Gruszka
Natka pietruszki
Bulion
Wykonanie
3 udka1 szkl
ryżu
200 g
fasolki szparagowej
4
pomidory
garść suszonej jarzynki1
marchewka
1
cebula
1 łyżka
groszku
z puszki
natka pietruszki
500 ml
bulionu
Rozgrzać na patelni tłuszcz, przysmażyć
cebulę
, dodać
ryż
i po 2 minutach zalać
bulionem
.Pogotować 5 min. Dodać po porcjowane udka
przyprawy
i jarzyny.Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając pod koniec dodać pokrojone
pomidory
i
groszek
.Odparować, dodać
natkę pietruszki
. Podawać z
sałatą
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/04/risotto-z-udkami.html
Przepisy powiązane
POTRAWKA Z KURCZAKA Z KURKUMĄ I WARZYWAMI
Zupa kremowa pomidorowa
Zupa fasolowa z makaronem
Żeberka duszone z risotto
Delikatne risotto na szybko
Składniki powiązane (0)