ßßß
Cookit - przepis na Duszone warzywka do obiadu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Duszone warzywka do obiadu
Składniki
Marchew
Fasola szparagowa
Łodygi selera
Sól
Pieprz
Czosnek
Woda
Olej
Wykonanie
1
marchew
200 gr
fasolki szparagowej
3
łodygi selera
naciowegoszczypta czerwonej czubricy
sól
pieprz
2 ząbki
czosnku
pół szkl
wody
1 łyżka
oleju
Rozgrzać
olej
dodać posiekany
czosnek
, chwilkę podsmażyć, dodać
marchewkę
pokrojoną w słupki i
fasolkę szparagową
oraz pokrojone
łodygi selera
. podsmażyć chwilkę i podlać
wodą
. Dodać
przyprawy
i przykryć pokrywką. Dusić na wolnym ogniu ok 20 min. Podawać jako jarzynkę do obiadu.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/02/duszone-warzywka-do-obiadu.html
Przepisy powiązane
Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.
Flaki wołowe na rosole
Schab z marchewką
Potrawka warzywna z czerwoną fasolką
Pasta fasolowa z lekką orzechową nutą
Składniki powiązane (0)