Wykonanie
11 Czerwiec 2015Witam.Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na naleśniki .Tak wiem niby takie proste a jednak czasami nie wychodzą. Najlepsze są puszyste i delikatne. Jak je zrobić? Zapraszam.

SKŁADNIKI;2-3
jajka1 szklanka
mleka1 szklanka
wody gazowanej1
cukier waniliowy2 łyżeczki
cukruokoło 1,5 szklanki
mąki250 g
serka homogenizowanego150 g
truskawek lub
dżemu truskawkowegoolejPRZYGOTOWANIE:

Do miski wbijamy
jajka, wlewamy
mleko i
wodę. Delikatnie miksujemy.Dodajemy
cukier i
cukier waniliowy - dalej miksujemy. Na końcu dodajemy
mąkę stopniowo - ciasto nie może być za gęste. Jeżeli tak jest dodajemy trochę
wody gazowanej. Ciasto gotowe.

Na patelni rozgrzewamy
olej i nabierką wlewamy porcje. Delikatnie smażymy z jednej a
potem z drugiej strony.

Na upieczonym naleśniku smarujemy
serek. Na środek wykładamy
truskawki - ja użyłam
dżemu truskawkowego. Zwijamy w rulonik.

Tak zwinięte serwujemy. Pycha, jak pisze to mi ślinka cieknie. Gorąco polecam.SMACZNEGO !!!