Wykonanie
Dzisiaj przepis na pysznie kremowe mini serniczki z dodatkiem
mleka kokosowego, na spodzie z
płatków owsianych i
daktyli. Koniecznie wypróbujcie te małe muffinki, robi się je bardzo szybko, nie trzeba ich piec, no i można je podawać również w wersji zamrożonej jako pyszne
kokosowe lody :)
Składniki : na ok 10 muffinek ( ja użyłam bardzo małych silikonowych foremek) na spód :- 1 szklanka
płatków owsianych błyskawicznych kupiec- 2-3 łyżki
wiórków kokosowych- 100 g
daktyli na masę
serową- 2 opakowania
serków twarogowych po 200 g lub
tofu w takiej samej ilości- pół puszki
mleka kokosowego (200ml)- 2 - 3 łyżki
mioduPrzygotowanie:Spód :
daktyle, moczyć w gorącej w wodzie przez ok 15 minut, następnie zblendować, wymieszać z
płatkami owsianymi i wyrobić ciasto, można dodać trochę
wody, w której moczyły się
daktyle, jeśli ciasto nie chce się połączyć.Masa serowa : Zmiksować
serki (lub
tofu) z
mleczkiem kokosowym i
miodem, wykładać na spód każdej foremki ciasto
daktylowe, i wypełnić masą
serową, następnie muffiny włożyć na ok 1- 2 h do zamrażarki, jak będą zamarznięte, wyciągnąć z foremek, i ułożyć na talerzyku, można poczekać jak się rozmrożą, wtedy będą miały postać kremowych serniczków lub jeść zamrożone jak
lody :)