Wykonanie
Chyba nie ma nic lepszego niż pyszne chrupiące batoniki, szklanka gorącego
mleka i ulubiony film, albo koc i wieczór na tarasie, nie wiem
czemu, ale nie potrafię ich jeść bez
mleka, spróbujcie połączyć je z
mlekiem migdałowym albo
kokosowym, a nie skończycie na jednym kawałku :) Batoniki zostały przetestowane przez pewnego małego krytyka kulinarnego, który wczoraj mnie odwiedził i skoro on poprosił o dokładkę to
mogę być pewna, że batony wam posmakują :)
Składniki:- 3/4 szklanki suchej
kaszy quinoa skworcu ( do kupienia tutaj)- 2-3 garście
płatków owsianych :)- 3 łyżki wiórków kokokosowych- 1/4 szklanki
masła orzechowego- 1-2 łyżki
miodu do smaku- 1
jajko (opcjonalnie)Przygotowanie :Ugotować
kaszę, poczekać aż ostygnie, w misce wymieszać
kaszę,
płatki owsiane, wiórki
masło i
miód, ewentualnie dodać więcej
płatków lub
masła jeśli masa nie jest zwarta, można dodać
jajko, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 30 minut w temperaturze 175 stopni.Smacznego :)