Wykonanie
Dziś przepis na bardzo bardzo soczyste i delikatne
schabowe, które rozpływają się w ustach. Całkiem inny sposób przygotowania a smak jest nie z tej ziemi!Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :
schab dowolna ilość
mleko2 średniej wielkości
cebulesólpieprzbułka tartajajkavegetasmalec oraz odrobina
olejuPrzygotowanie:
Schab kroimy na plastry i rozbijamy bardzo cienko. Następnie do miseczki wlewamy
mleko, dodajemy
cebule pokrojoną w piórka doprawiamy solidnie
solą i
pieprzem i zanurzamy nasze
schabowe w przygotowanej marynacie. Mieszamy delikatnie całość dolewamy
mleka aby
schabowe były w pełni zanurzone i odstawiamy tak je do lodówki na 12h. Po upływie czasu
schabowe wyławiamy i odkładamy na ręczniki papierowe aby je delikatnie osuszyć. Szykujemy standardową panierkę
jajka rozbijamy z
pieprzem solą i
vegetą maczamy nasz
schabowy, następnie
bułka tarta i smażymy tradycyjnie na
smalcu z odrobiną
oleju. Smacznego!