ßßß Cookit - przepis na 647. Wielki powrót, z dyniowym akcentem

647. Wielki powrót, z dyniowym akcentem

nazwa

Wykonanie

Dyniowe gofry gryczane podane z bananem, borówkami amerykańskimi, śliwkami i mieszkanką orzechów. Waniliowy jogurt sojowy ( dodany później)
Przepis:
- 1/2 szkl mąki gryczanej
- szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1/2 szkl pueere z pieczonej dyni
- 1/ 4 szklanki napój sojowy bezglutenowy
- łyżeczka syropu klonowego
+ oliwa do wysmarowania gofrownicy
Mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, syrop klonowy, napój sojowy i pueere z dyni zmiksować na gładką masę. Gofrownicę wysmarować dokładnie oliwą i nagrzać. Następnie dokładnie za pomocą szpatułki rozprowadzić ciasto po gofrownicy i piec ok 5 - 10 minut do uzyskania chrupkości;
Podawać z letnimi owocami np. brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi lub malinami.
Smacznego ! :)
Fajnie jest powrócić do dawnych smaków, czyt. gofrów ^^
Przez ten gąszcz bananowych lodów w te wakacje na śmierć o nich zapomniałam.
Ale dobrze, że w Niemczech mają gofrownicę przynajmniej :D
Miłej niedzieli kochani :*
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2015/08/647-wielki-powrot-z-dyniowym-akcentem.html