ßßß
Cookit - przepis na 647. Wielki powrót, z dyniowym akcentem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
647. Wielki powrót, z dyniowym akcentem
Składniki
Mąka gryczana
Proszek do pieczenia
Napoje
Soja
Syrop klonowy
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Dyniowe
gofry gryczane podane z
bananem
,
borówkami
amerykańskimi,
śliwkami
i mieszkanką
orzechów
.
Waniliowy jogurt
sojowy
( dodany później)Przepis:- 1/2 szkl
mąki gryczanej
- szczypta bezglutenowego
proszku do pieczenia
- 1/2 szkl pueere z pieczonej dyni- 1/ 4 szklanki
napój
sojowy
bezglutenowy- łyżeczka
syropu klonowego
+
oliwa
do wysmarowania gofrownicy
Mąkę gryczaną
,
proszek do pieczenia
,
syrop klonowy
,
napój
sojowy
i pueere z dyni zmiksować na gładką masę. Gofrownicę wysmarować dokładnie
oliwą
i nagrzać. Następnie dokładnie za pomocą szpatułki rozprowadzić ciasto po gofrownicy i piec ok 5 - 10 minut do uzyskania chrupkości;Podawać z letnimi
owocami
np.
brzoskwiniami
,
borówkami
amerykańskimi lub
malinami
.Smacznego ! :)Fajnie jest powrócić do dawnych smaków, czyt. gofrów ^^Przez ten gąszcz
bananowych
lodów
w te wakacje na śmierć o nich zapomniałam.Ale dobrze, że w Niemczech mają gofrownicę przynajmniej :DMiłej niedzieli kochani :*
Źródło:
http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2015/08/647-wielki-powrot-z-dyniowym-akcentem.html
Przepisy powiązane
W podróży po spełnianie marzeń II Pomysł na wegański obiad - placki z kalafiora
Gofrowe paluszki!
Gryczane pancakes z musem rabarbarowym
Chlebek bananowy
Orkiszowe pancakes z bananami
Składniki powiązane (0)