Wykonanie
Dziś propozycja , na flaczki z
żołądków kurzych są mniej pracochłonne,mniej kosztownea równie smaczne jak tradycyjne
Składniki :- 1 kg
żołądków kurzych-2 ćwiartki-1 średnia
marchew-1 średnia
pietruszka-plaster
selery- dwa ząbki
czosnku-2 łyżki
magi w płynie-
sól-
pieprz-gałka muszkatałowa-
majeranek-
ziele angielskie-
liście laurowePrzygotowanie :Ćwiartki i żołądki ( żołądki,kroimy na drobne części),płuczemy pod bieżącą
wodą ,wkładamy do garnka zalewamy i gotujemy na małym ogniu,podczas gotowania zbieramy szumowiny.Następnie dodajemy
liść laurowy ,
ziele angielskie i
sól.Starte na tartce warzywa ,
czosnek dodajemy(15 minut przed końcem gotowania ).Ugotowane ćwiartki , obieramy na drobno i wsypujemy do miękkich żołądków następnie doprawiamy do smaku ,
gałką muszkatałową ,
solą,
pieprzem ,
magi ,
majeranekRobimy zaklepkę(dwie ,łyżki
mąki na jedną szklankę
wody )Podajemy z
bułkamiSmacznego !!!