Ciasto naleśnikowe możemy wzbogacić różnymi dodatkami. Pomysłów jest wiele i każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami .Składniki:Naleśniki:2 jajka1 szklanka mleka1 szklanka mąkiszczypta soli2 łyżeczki cukru waniliowegoWszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.Farsz:30 dag pieczarek1 marchewka1 mała cebulasólpieprzDodatkowo:1 opakowanie sosu borowikowego KnorrPieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i startą ma tarce marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem.Na każdym naleśniku rozsmarowujemy przestudzony farsz i zwijamy jak gołąbki.Sos borowikowy Knorr przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.Naleśniki podajemy podgrzane na suchej patelni i polane sosem borowikowym.Smacznego!