ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa z mięsno-ryżowymi pulpecikami

Zupa pomidorowa z mięsno-ryżowymi pulpecikami

nazwa

Wykonanie

W kuchni nie może pachnieć nudą, dlatego dzisiejsza zupa pomidorowa jest z dodatkiem kulek mięsno-ryżowych. Przepis jest bardzo prosty, a smak niepowtarzalny i na pewno zachwyci każdego.
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 torebka ryżu
1 pęczek włoszczyzny
1 kostka rosołu z kury Knorr
2 łyżki koncentratu pomidorowego
śmietana 18%
2 listki laurowe
koperek
sól
pieprz
Do garnka z obranymi warzywami wlewamy 1,5 litra wody. Wrzucamy listki laurowe i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i zabielamy śmietaną.
Mięso mielimy, dodajemy ugotowany ryż i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy niewielkie pulpeciki, które wrzucamy na gotujący się wywar warzywny. Gotujemy je kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Zupę pomidorową podajemy z pulpecikami mięsno-ryżowymi i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/08/zupa-pomidorowa-z-miesno-ryzowymi.html