ßßß Cookit - przepis na Galaretka z przepiórczymi jajkami

Galaretka z przepiórczymi jajkami

nazwa

Wykonanie

Porcja: ok 3 salaterki
Czas:1 h
Kcal: > 100
Składniki:
litr bulionu
żelatyna
puszka groszku
puszka kukurydzy
6 jajek przepiórczych
marchewka gotowana
25 dag gotowanego kurczaka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotować bulion. Wsypać żelatynę i mieszać do wystudzenia.
Do miseczek wsypać groszek i zalać częścią galaretki. Włożyć do lodówki.
Powtarzać czynność wykonując kolejne warstwy. ( dodać jajka , znów zalać galaretką i czekać aż zastygnie, dodać marchewkę i mięso , na to galaretka, na koniec kukurydzę , zalać galaretką) wstawić do lodówki.
Źródło:http://hipokuchnia.blogspot.com/2014/07/galaretka-z-przepiorczymi-jajkami_31.html