Wykonanie

Sezon na
truskawki powoli dobiega końca, niektórym pewnie te
owoce się już przejadły, wiec może warto trochę poeksperymentować w kuchni.
Cebula,
truskawki i
chili być może nie brzmią jak najlepsi przyjaciele, ale mimo to tworzą całkiem udany triplet.- kilogram
cebuli- kilogram
truskawek- 1-2 kostki
tofu (2x180g)- 3-4
papryczki chili- 2/3 szklanki
orzechów ziemnych- główka
kapusty pekińskiej-
sól,
pieprz,
oliwaCebulę obrać, pokroić w
pióra. Podsmażyć na
oleju. Dosypać około pół szklanki
cukru, podgrzewać kilka minut, przemieszać.
Tofu pokroić w bardzo drobną kostkę, papryczki posiekać i oba składniki podsmażyć na małej ilości
oleju.
Kapustę umyć, poodkrawać wszystkie białe głąby. Żeby nic się nie zmarnowało można zrobić z nich np koftę KLIK ). Posiekać na dość duże kawałki. Duże
truskawki poprzekrawać na pół, małe zostawić w całości. Wszystko razem wymieszać.