Wykonanie
Tak łatwego przepisu dawno tu nie pokazywaliśmy. Kilka składników, niewielka ilość pracy a wychodzi naprawdę pyszne danie.Zresztą co tu dużo mówić:
pieczarki,
ser i
makaron - czy to może źle smakować? Spróbujcie i przekonajcie się sami...Potrzebujesz:20 dkg
pieczarek pokrojonych w plasterki,1
cebula pokrojona w drobną kostkę,1 małe opakowanie
śmietany 18%,100 g
niebieskiego sera pleśniowego (Gorgonzola, Stilton, Blue Lazur - do wyboru),
oliwa do smażenia,świeżo zmielony
pieprz,posiekana
natka pietruszki (opcjonalnie),ulubiony
makaron (spaghetti, penne, etc..)Wykonanie:Na patelni rozgrzej łyżkę
oliwy, wrzuć na nią
cebule i
pieczarki. Smaż około 3-4 minuty. W czasie kiedy
pieczarki się smażą, przełóż do niewielkiego rondelka
śmietanę i rozdrobniony
ser. Podgrzewaj aż składniki dobrze się połączą (od czas do czasu zamieszaj). Do sosu ze
śmietany i
sera dodaj podsmażone
pieczarki.Ugotuj
makaron zgodnie z instrukcją z opakowania. Gotowy
makaron polej sosem
serowym. Danie możesz posypać
natką pietruszki. Podawaj z
sałatą lub
sałatką z
pomidorów.
Smacznego!