Składniki:6 piersi z kurczaka150 g ser żółty startyprzyprawa do kurczakasos słodko-kwaśny Tao Taooliwa z oliwek lub olejFarsz:2 torebkiryżu700-750 g warzyw chińskich mrożonych500 g mięsa mielonego wieprzowego1 jajkofix do potraw chińskichewentualnie sól i pieprz do smakuSposób przyrządzenia:Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone usmażyć. Na osobną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić warzywa chińskie i smażyć do miękkości..Gdy warzywa już będą miękkie odsunąć je na jedną stronę patelni, a na drugą stronę wbić jajo, chwile podsmażyć i wszystko ze sobą wymieszać dodając ryż, usmażone mięso mielone i fix wymieszany z wodą. Po dodaniu wszystkiego smażyć jeszcze ok.5 min i odstawić na bokNastępnie umyć mięso, oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć przyprawą do kurczaka ja oprószyłam mięsoprzyprawą po nafaszerowaniu). W każdej piersi zrobić kieszonkę nożem, napełnić ją farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i polać oliwą. Piec w temperaturze 200° ok. 40 minut.10 minut przed końcem pieczenia można wyciągnąć piersi z piekarnika i posypać żółtym serem.Podawać z sosem słodko-kwaśnym.